26.12.08

El "Tam tam" de los nativos digitales!!!

Carolina, Ester, Elisa y Mónica están sentadas en un pequeño despacho del colegio Lourdes de Madrid. Es el último día de clases antes de que empiecen las vacaciones de navidades, los alumnos corretean por los pasillos, disfrazados. Tienen 17 años, menos Elisa, de 16. Utilizan Internet desde los 11.
Son consumidores activos de contenidos, muy creativos
"Su atención se divide, su cerebro es un procesador más complejo"
-Mi padre está obsesionado con las palabras, mira todo el rato enciclopedias.
-¡Buf!, pues mi madre se enteró ayer de que el móvil tiene cámara.
-Yo tengo móvil desde los Reyes de los 12 años.
-Pues yo he cambiado siete veces de móvil desde los 12.

Si seguimos a este ritmo, para cuando yo tenga hijos, los coches van a volar.

Carolina, Ester, Elisa y Mónica pertenecen a la llamada generación de nativos digitales, un término que acuñó el tecnólogo Marc Prensky en 2001 y que agrupa a aquellos para los que Internet existe desde que tienen uso de razón, a los que no recuerdan la vida sin Internet. Dicen los estudiosos y muchos de los profesores que los educan que esta generación que ha crecido con un móvil en la mano izquierda y un ratón en la derecha es muy distinta de las anteriores.

Los primeros nativos digitales españoles tienen ahora entre 15 y 18 años. Han crecido conectados, con el ADSL funcionando a pleno rendimiento. No soportan la espera, todo lo que quieran está a un clic de distancia. No quieren que les cuenten un rollo, huyen de la secuencia lineal de información, quieren intervenir en el proceso, hacer clic para ir adonde les interesa. No son consumidores pasivos de contenidos, sino activos: crean contenidos, se mandan vídeos, fotos que retocan, que editan, son muy creativos; por eso la tele les empieza a parecer una cosa un poco antigua, aunque sea en pantalla plana.

Llegan a casa, se sientan frente al ordenador y mientras conectan con su red de amigos, ven un vídeo en YouTube, chatean con amigos mientras se descargan una canción o un capítulo de su serie favorita. Es decir, prestan atención parcial a varias cosas a la vez. "Su atención se divide mejor, su cerebro tiene un procesador más complejo", explica Enrique Dans, profesor de Sistemas de Información del Instituto de Empresa. El que se educa desde pequeño con los idiomas, aprende muy rápido otros idiomas. Lo mismo pasa con la tecnología.

Siendo adolescentes, los nativos digitales manejan dispositivos que hasta hace poco sólo estaban al alcance de una persona de 30 años. El 96% de los jóvenes tiene móvil, según el último estudio del Instituto de la Juventud (frente a un 88,4% de 2004). Y como dice Soledad González, profesora de Economía e Historia del colegio Lourdes, de 57 años, lo que ella enseña a chicos y chicas de 17 años es lo que ella aprendió en la Universidad.Los primeros nativos digitales, personas nacidas desde los años noventa, ya están llegando a la Universidad. Es allí, y en las enseñanzas medias, donde se pone de manifiesto la conveniencia de adaptar los sistemas educativos a unas nuevas necesidades. "El profesor deja de ser el poseedor del conocimiento", explica Fernando García, profesor de Química del colegio Irabia de Pamplona y autor del libro Educar hijos interactivos. "Hay una pérdida de autoridad de los padres y profesores, ya no le preguntas a papá o al profe las dudas, porque a lo mejor son ellos los que no saben". Las respuestas se buscan en Google y YouTube. "El profesor no puede ser un poseedor de conocimiento", sostiene García, "tiene que ser un guía que ayude a distinguir la información veraz de la no veraz; debe ser un tipo que acompañe en el uso de los medios".

Ángel León, de 56 años, responde al perfil de lo que Prensky llamó un inmigrante digital. Es decir, una persona que no ha nacido en ese entorno pero que se adapta a él. Como profesor de Historia del colegio Lourdes, ya no utiliza nunca la pizarra. "Hace años que no me mancho las manos de tiza", dice sentado en un aula, frente a su ordenador. "Mi tiza es esto". Y extrae de debajo de la camisa una llave USB de ocho gigas que llevaba colgada al cuello. Ahí están sus lecciones, que actualiza por la noche cuando llega a casa.

Hace 10 años, en su clase sólo había un alumno con conexión a Internet. "Desde hace cinco, se ha generalizado y los alumnos tienen una gran destreza informática. La estructura educativa va por detrás". En pantalla, una de las animaciones que utiliza para explicar cómo funcionaba la máquina de vapor en la revolución industrial. "La imagen animada tiene un efecto psicológico, no pueden dejar de mirar. Hace 10 años, se hacía una transmisión magistral, se dictaba la verdad y ellos memorizaban. Ahora estamos en una fase de transición, estamos empezando a incorporar el audiovisual e Internet a los procesos educativos. Entramos en un proceso de permanente adaptación y los que no se adapten serán los analfabetos tecnológicos del futuro".

Rubén Díaz tiene 17 años y ya manejaba un ordenador a los siete. A los 11 empezó a programar y en enero puso a caminar Jisko, una pequeña red social. Dice que hay una gran brecha entre padres e hijos, se hablan distintos lenguajes. "Los padres piensan que la persona que está frente a un ordenador está aislada, pero más aislado está uno frente al televisor", dice. Estudia cuarto de la ESO y no comprende cómo a día de hoy no puede consultar sus dudas vía e-mail con los profesores o por qué el profesor no tiene una PDA (computador de mano) en la que podría marcar la ausencia de un alumno y que llegara una notificación instantánea a los padres. "La mentalidad de los inmigrantes digitales es que la tecnología sirve para trabajar menos", sostiene, "cuando en realidad, sirve para ahorrar trabajo innecesario".

La pequeña red social que ha puesto en marcha Rubén tiene 2.000 usuarios y es similar a Twitter. En ella, la gente va contando en mensajes concisos lo que está haciendo, del tipo, "me voy a la ducha", o "hoy los chicos van al teatro". Son precisamente las redes de amigos, como Facebook, Tuenti y MySpace, las que están introduciendo los últimos cambios en las pautas de conducta de los nativos digitales. Las movilizaciones, ya sea para protestar contra la homologación de estudios de Bolonia como para celebrar la "Nochevieja universitaria", se convocan con el gigantesco altavoz de las redes de amigos: el fin de semana pasado, la Puerta del Sol se llenó de jóvenes que se tomaron las uvas con dos semanas de adelanto.

Allí estuvieron Susana y Tamara, dos chicas de 18 años que estudian Publicidad en la Universidad Complutense de Madrid. Dicen que en cuanto llegan a casa, lo primero que hacen es conectarse a su red de amigos.

"Es un vicio", comenta Tamara. Susana abre su página. Hoy tiene tres mensajes privados, nueve invitaciones a eventos y dos comentarios de fotos que alguno de sus amigos ha colgado. La página dice que tiene 449 fotos, de las cuales ella ha subido 94, y que cuenta con 117 amigos. "Bueno, de todos ésos, amigos, amigos, son muy pocos", precisa.

Tamara dice que cada vez usa menos el correo electrónico, con la red de amigos le vale para comunicarse. Que ha dejado de ver la televisión porque ya no le divierte, prefiere saber en qué andan sus amigos. Asegura que la Red le permite estar en contacto con mucha más gente y que se entera mucho mejor de la vida de todos ellos por las fotos que van colgando. "Es verdad que llega un momento en que ya no sabes de qué hablar con la gente porque ya lo sabes todo de ellos, se pierde un poco la magia", asume. Eso sí, para ligar, las redes de amigos son toda una herramienta. Los jóvenes entre 14 y 19 años son los que más tiempo permanecen conectados a Internet, según el último Informe de la Juventud de 2008: el 61,41% de los chicos y el 53,69% de las chicas emplean más de dos horas al día. Porcentajes que se reducen a la mitad en mayores de 30 años.

La profesora Soledad González dice que los alumnos tienen más información, pero que sus análisis tienden a ser más superficiales. Mar Monsoriu, consultora tecnológica experta en Internet, va más lejos. "Son un poco más comodones que la generación anterior. Es la generación del corta y pega, la Red se lo da todo hecho y han perdido la capacidad de estudio, de investigación, de reflexión". Monsoriu, de 46 años, lleva 17 trabajando con Internet y está especializada en marketing tecnológico. Autora de Manual de redes sociales en Internet, piensa que los nativos digitales no manejan tan bien como parece las herramientas digitales. "Están un poco atontados, no caen en la cuenta de que las fotos que cuelgan las pueden ver terceras personas", declara. Las empresas que les contratan pueden tener acceso a verlas, lo cual les puede perjudicar, explica. Cuenta que hace unos meses, un matrimonio de Valencia le pidió consejo al ver unas fotos de su hija de 13 años en una postura provocativa. No las había colgado ella, sino una chica que las había publicado en la Red bajo una falsa identidad. Las redes de amigos también sirven para saldar cuentas. Y para el cotilleo. Y para alojar un paparazzismo de nueva generación en el que se hacen fotos y se publican sin filtros ni sin el consentimiento de los fotografiados.

Mar Monsoriu se dio de alta en 50 redes sociales de todo el mundo para elaborar su libro, y descubrió que algunas venden las bases de datos de sus usuarios a empresas de marketing y publicidad. "El negocio está ahí", ratifica el profesor Fernando García, "es la publicidad diana, saber adónde apuntas". En las redes de amigos, el usuario da datos como su nombre, edad, la ciudad donde vive, los sitios por donde sale. Las marcas pueden dirigirse directamente a su potencial cliente. "Yo trabajo en marketing", añade Monsoriu, "pero lo fundamental es que haya un consentimiento por parte del consumidor".

Juan Freire, bloggero y experto en cultura digital, dice que hay que acompañar a los jóvenes en el uso de las nuevas tecnologías. Pero que no se puede impedir el acceso a ellas, son parte de su cultura. Fernando García recomienda el uso del portátil, que no sea su consola, ni su ordenador, que el ordenador pertenezca a la familia. Eso sí, otorgándoles cierta privacidad.

"A los jóvenes y a las empresas hay que prepararles para la incertidumbre permanente", declara Rafael López Castejón, autor del blog Nativos digitales: "No hay universidad ni empresa que esté preparada para el ritmo de los cambios que se producen entre los adolescentes".


Artículo extraído de "La Vanguardia" digital. 21/12/2008

14.11.08

ÉS INDIGNANT AQUESTA NOTÍCIA DEMOSTRA COM HA ANAT EL CONSURS

EXTRET DEL http://www.diaridegirona.cat/

ENLLAÇ DE LA NOTÍCIA: http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008111400_6_298154__CATALUNYA-donat-emissora-Girona-empresari-milions-deuros-Generalitat



El CAC ha premiat un empresari que deu 20 milions d´euros a la Generalitat
Antoni Llorens, propietari del grup Lauren, ha rebut una llicència per explotar una freqüència de FM a Girona

GIRONA DDEG
L'empresa Emissores Catalanes Audiovisuals de Proximitat, a la
qual el CAC ha concedit una llicència de FM a Girona, es va constituir el 21 de
febrer d'enguany, set dies després d'haver conclòs el termini fixat per
presentar les sol·licituds al concurs obert per l'organisme audiovisual. Un dels
administradors d'aquesta societat, Antoni Llorens, va deixar penjats 20 milions
d'euros de l'Institut Català de Finances amb la suspensió de pagaments de
l'empresa cinematogràfica Lauren. La consellera Montserrat Tura, exercint de
portaveu del Govern, va manifestar dimarts passat que l'adjudicació de
freqüències s'havia fet a partir d'"una anàlisi objectiva i rigorosa".

Una empresa nova
Emissores Catalanes Audiovisuals de Proximitat ha
rebut la freqüència 97.4, que la COPE empra per difondre la programació de la
radiofórmula musical Cadena 100. Fins a 21 empreses, entre les quals Diari de
Girona, optaven a l'adjudicació d'aquesta llicència. Moltes tenen una dilatada
experiència tant en el món de la comunicació com en el propi territori de
l'adjudicació.
Segons consta en el Registre Mercantil de Barcelona,
Emissores Catalanes es va constituir el 21 de febrer d'enguany quan el termini
per presentar les candidatures a la concessió de llicències havia acabat el dia
14 del mateix mes. La societat havia iniciat el procés de constitució el 29 de
gener, quasi un mes més tard que el CAC hagués publicat en el DOGC (21 de
desembre de 2007) les bases del concurs.
Emissores Catalanes Audiovisuals té
la seu social a Esplugues de Llobregat i està administrada per Frederic Cano i
Antoni Llorens. Cano és també l'administrador únic d'ETV Llobregat TV, una
televisió local que emet a la comarca del Baix Llobregat des de l'any 1986. El
CAC ja li va atorgar a Frederic Cano una llicència de TDT per a Cornellà de
Llobregat el 22 de juny de 2006. L'altre administrador és el propietari de tot
el holding Lauren, Antoni Llorens, que també va obtenir una llicència de TDT al
Tarragonés amb la societat CAT 4 TV.

Un crèdit impagat de 20 milions
La Generalitat, a través de l'Institut Català de les Indústries Culturals,
paga cada any un milió d'euros de tots els contribuients per amortitzar un
crèdit impagat de 20 milions d'euros que no ha pogut fer front el Grup Lauren
Audiovisual Holding, propietat de l'empresari Antoni Llorens, al qual ara se li
ha adjudicat una llicència de FM a Girona.
Lauren, que entre moltes altres
activitats tenia un multicinemes a Girona i encara en manté un a Blanes, va
presentar suspensió de pagaments l'11 de juny de 2004 amb un passiu de 137
milions d'euros. Un dels seus principals creditors era l'Institut Català de
Finances, que li havia prestat uns 30 milions d'euros, cinc dels quals només uns
mesos abans de l'inici del procés concursal. El 22 de maig de 2006 el jutjat
número 42 de Barcelona va aprovar el conveni proposat en l'expedient de
suspensió de pagaments.
Sis mesos després de la presentació de la suspensió
de pagaments, el Consell Executiu de la Generalitat celebrat el 14 de desembre
de 2004 va aprovar la següent despesa: "20.123.805,09 euros, a través de
l'Institut Català de les Indústries Culturals, per atendre l'incompliment de les
obligacions derivades d'un préstec concedit al Grup Lauren Audiovisual Holding
s.l. L'any 2003, el Govern de la Generalitat va autoritzar el Departament de
Cultura a consignar en els seus pressupostos crèdit suficient per atendre, en
cas d'incompliment total o parcial, les obligacions que es ?po?guessin derivar
del préstec concedit al Grup Lauren Audiovisuals Holding. Enguany, el Grup
Lauren ha incomplert les obligacions del préstec que se li va concedir, la qual
cosa ha motivat que el Departament de Cultura hagi d'assumir la totalitat del
risc actual d'aquesta societat". El mateix acord de govern preveia que si "es
rescabalés de la totalitat o part de les quantitats, s'efectuaran els
ajustaments necessaris par tal de minorar les anualitats". Això no s'ha pro?duït
i la Generalitat ha de pagar un milió d'euros anuals, segons ha pogut saber
Diari de Girona. L'Institut Català de Finances, per la seva part, s'ha limitat a
declarar que "tot segueix el seu curs. No hi ha cap novetat". Precisament, la
Sindicatura de Comptes a l'ICF va justificar l'increment d'un 35'7% de la
morositat del banc públic català entre 2003 i 2004 "per l'entrada del Grup
Lauren".
Els crèdits de l'ICF a Lauren es varen aprovar quan encara
governava CiU amb Jordi Vilajoana al capdavant de la Conselleria de Cultura.
Sempre s'ha dit que Antoni Llorens era l'empresari al qual Jordi Pujol demanava
consell quan volia anar al cinema. Pujol havia posat aquesta empresa com a
exemple en el sector audiovisual.

Un gestor de la Generalitat
Coincidint amb l'atorgació d'un darrer crèdit de cinc milions d'euros l'any
2003, Lauren va incorporar al seu equip directiu l'advocat Francesc Guardans com
a conseller delegat a instàncies de l'Institut Català de Finances, tot i que
Guardans sempre va negar una relació causa-efecte. L'entrada de Francesc
Guardans va ser un últim intent per salvar el holding i els diners prestats per
la Generalitat. Al final va acabar barallat amb Antoni Llorens i aquest el va
culpabilitzar del final de la societat. Llorens va recuperar el control de
l'empresa pocs dies després d'entrar la suspensió de pagaments en el jutjat.
Actualment, Lauren encara manté sales de cinema a la província de Barcelona,
Blanes, Reus, Tarragona i Getxo. També té una línia de negoci de DVD i ha
abandonat la distribució cinematogràfica.



difon aquesta notícia

11.11.08

Model de carta al CAC!!! contra la injustíxia a GUM FM

Protestem per la desaparició de GUM FM! Més informació al Bloc des del Pirineu... Els que tingueu Facebook, afegiu-vos al grup Oients de GUM FM!!!
Recordeu, l'adreça és audiencia.cac@gencat.cat!!!

** comença tallar & enganxar **

Benvolguts senyors,

Hem sabut que en el darrer concurs públic d'adjudicació han desaparegut de l'àmbit geogràfic del Pirineu (Sort, Vielha, Tremp i Vall de Boí) les freqüències de ràdio modulada (FM) que fins ara explotava GRUPCAT DE COMUNICACIÓ, que amb el seu projecte GUM FM ha aconseguit, en l'espai de ben pocs anys, esdevenir una referència diària i continuada en la vida dels habitants dels Pirineus amb la seva "ràdio pastoril" o "ràdio que et desorienta", un estil desenfadat i, sobretot i el que és més important, *de proximitat*, que l'han fet part insubstituïble del nostre àmbit quotidià. De sobte, la sequera àudiovisual que havien patit les nostres contrades es va veure interrompuda per una ràdio on, cada dia, podíem escoltar al veí del poble del costat saludant-nos a tots plegats i explicant les seves peripècies.

Pràcticament a cap local dels dos Pallars, de la Vall d'Aran o de la Ribagorça no se sent cap altra ràdio que GUM FM, on ens veiem reflexats de manera que cap altra ràdio feta des de Lleida (ateses les freqüències adjudicades a RÀDIO TERRAFERMA, del grup SEGRE) o des de Barcelona (ateses les freqüències adjudicades a RADIOCAT XXI, del Grup Godó, i a RADIO TELETAXI) podrà aconseguir i, el que és més greu, ni tant sols es molestaran a intentar.

Desconeixent en detall els criteris tècnics emprats per resoldre aquest concurs, no puc menys que expressar la meva contrarietat, que de ben segur comparteixo amb la gran majoria de pirinencs que engeguen cada dia la ràdio o que fins i tot, lluny d'aquí o en llocs de difícil cobertura, hi mantenen el contacte via web, esmentant els esforços esmerçats en www.gumfm.com com a plataforma de comunicació en línia que ens ha permés estar-hi "enganxats" contínuament des de les nostres llars, els nostres llocs de treball i fins i tot en les vacances lluny del nostre petit país. Si es confirma la desaparició de GUM FM es perdrà un referent social, que uneix el Pirineu com cap altre mitjà de comunicació, i fins i tot econòmic, atès que les empreses locals ho tindran molt més difícil i els resultarà molt més feixuc econòmicament fer arribar les seves propostes al conjunt de la societat pirinenca.

Per tot plegat, els demano que reconsiderin la seva decisió i que permetin que GUM FM es continua divertint, informant, entretenint, i, per què no?, també desorientant una mica, que per això som pirinencs, en els propers anys.

--
Al vostre servei,

aquí el vostre nom, DNI i correu-e!!

** acaba tallar & enganxar **

14.8.08

como ganar dinero en internet

Mi amigo Alex Soler Jover ha montado un consurso que vale la pena apuntarse, no es que el premio sean millones de euros... pero si que te explica como conseguirlos


aqui os dejo el elnace
Como ganar diner en internet

8.7.08

a Eva y Manel

Este post lo voy a dedicar a mi cuñaaaaa Eva y mi concuñaoooo Manel...

Simplemente por ser como soys.

Eva aqui tienes el "fellow" este...

1.6.08

faig anys

si faig anys... uns quants tants com vint-i-onze...





tal i com ha fet en Jordi oller al seu blog jo també ho fare

Abans la meva ídol era la meva mare, ara encara ho és
Abans m’agradava sortir de festa fins les tantes, ara em llevo quan la gent arriba de festa
Abans simplement tenir internet era feliç, ara és part de la meva feina
Abans comprava els discs de música, ara m’ho baixo del emule (ens han pres molts anys el pèl)
Abans em costava llevar-me, ara sóc el primer que em llevo
Abans anava amb un portàtil, ara vaig amb un portàtil, un pc de sobre taula, una pda...
Abans si rebia un correu al dia era molt, ara si en rebo 40 es poc...
Abans m’agradaven totes les begudes, ara un bon whisky treu tot lo altre
Abans els diumenges al matí dormia fins que em despertaven, ara desperto als que dormen
Abans perdia el cul per anar a esquiar, ara el cul es queda a casa mirant les piestes a 14 quilòmetres.
Abans valorava més la gent pel que duia, ara els valoro més pel que pensen i el que diuen
Abans no m’agradava conduir, ara no guanyo per gastos de vehicle

i podria seguir....

22.5.08

TANT FORT COM PUGUIS

Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar Cridar






http://www.elrentaplats.cat/instants/2008/05/20/tant-fort-com-pugui/

6.4.08

Com promocionar un grup de musica ”gratis” per Internet (P2P)

Seguint amb el tema de pirateria musical…

Jo personalment, quan un grup treu un disc nou no vaig a la botiga de discs i compro el cd + el dvd + la pulsera de piel unica. Jo el que faig es m’ho baixo des de un programa (p2p) ja pot ser emule, overnet, pandu, ares, kazaa... el que sigui (tots ben configurats funcionen, però ho deixem per una altre post) bé seguim.

Doncs això em baixo el disc i si m’agrada molt molt vaig a la botiga i em compro el CD + dvd + pulsera de piel unica, però com que tots els treballs dels grups de moment (ara fa uns 4 anys) no n’hi ha cap que m’hagi agradat el 100% ... ja sabeu el que significa no...

Molts cops quan em baixo el nou treball d’un grup i el descomprimeixo em trobo amb la sorpresa que les cançons que hi han no son del grup en qüestió... per exemple fa temps em vaig baixar el treball “zapatillas” de ECDL i quan ho vaig descomprimir... les cançons eren d’un grup de Madrid que no havien tret cap disc i juntament amb els fitxers de musica hi havia un fitxer amb format TXT (text) que hi posava alguna cosa com “... Perdon por engañarte pero esta es la unica forma de promocion que tenemos, ya que no tenemos recursos economicos para sacar un disco. Escuchanos y si te gustamos puedes comprar nuestra maqueta en www.nombredelgrupo.com... “

Jo considero una forma potent de promoció d’un grup. Tot i que ara amb els nous programes de descarregues pots posar comentaris a les descarregues y cada cop s’estan eliminant mes fakes (fals). Tot i que hi ha servidors P2P que t’ofereixen introduir e-links amb Fakes.

3.4.08

Pirates Vosaltres

M’ha impactat molt la notícia que he vist a http://www.diarioti.com/gate/n.php?id=17045

És una notícia de que una empresa important, molt important, utilitza software piratejat. La notícia no seria rellevant si no fos que es tracta de la coneguda “Sony BMG” una empresa que esta contra la pirateria (de la música) y esta invertint molts diners per fer la vida més feixuga a la gent que no vol pagar a les discogràfiques. Com per exemple fent discs que si els fiques en un lector de cd d’ordinador aquest es penja i moltes altres coses més.

Jo crec que no han predicat molt amb l’exemple

Jo personalment penso que ens estan prenent el pel en tot plegat. Abans un cd valia 3000 Pts (uns 20€) però sol venia el cd i poques coses més. Ara per 20€ tens el Cd + Dvd de videoclips + “pulsera de cuero edicion limitada”... Això vol dir dues coses o bé que ara els preus de producció de un cd han baixat o que fins ara ens han estat robant a ma armada

Jo personalment conec a un personatge que fa dies que cantava la flaca (bé totes les seves cançons sonen igual) que es queixava en la seva pàgina web de que si la pirateria pim que si la pirateria pam... però bé que ell bé que va amb un Porche carrera turbo i sempre va molt fashion. Bé cadascu amb els seus calers fa el que vol però el que m’indigna es que plori tant... “Pau et va estar bé lo dels grammy”

Hi ha un grup de Madrid, “el canto del loco” per ser més exactes que ara no et deixaran entrar a alguns dels seus concerts si no es que has comprar el seu cd. La pregunta és una família de 4 germans i que tots vulguin anar al concert... han de pagar 4 dcs?

Enllaços relacionats:
http://www.escolar.net/MT/archives/000780.html
http://boards5.melodysoft.com/app?ID=enguardia&msg=36

1.4.08

nova web a la xarxa

estic content per que avui dia 1 d'abril

ha sortit una web nova a la xarxa

www.alexmoga.com

és la web d'un company dera Val d'Aran

8.3.08

pensar

Aquest video m'ha fet pensar molt




20.2.08

Adeu al disc

L’altre dia ordenant coses que tenia… vaig trobar-me uns mitjans t’emmagatzemen molt especials ja no recordava quan els utilitzava. En cara recordo quan em vaig comprar em meu primer pc, un x8086 amb 2 Mb de ram i 20Mb de disc dur tot un maquinon. En el qual vaig fer els meus primers passos amb el Framework III, MsDOS 6.0 i amb algun que altre programa que et canvien en un disc de 5 ¼*




Ara estem en una època anomenada època digital Fosca o grisa, ja que ara ja no s’utilitza el format paper per rebel•lar les fotos. Jo encara tinc fotos de quan era petit, i perduren. Però ara totes les fotos que tinc les tinc al pc. De moment les puc veure però estic d’aquí uns quants anys quan el Blu_Ray ja hagi passat a l’historia i hi hagin altres formats i no es puguin veure les imatges JPG? Com les veurem?

Doncs això és el que m’ha passat amb el disc, internament he pensat... que hi deu haver aquí dintre? Però com que ara ja no tinc disquetera per esbrinar-ho. He decidit guardar aquest disc per si algun dia tornem al passat i tornem a tenir disqueteres de 5 ¼*.

16.2.08

Procés d’adaptació (ii)


Ara ja fa quasi cinc anys que estic residint a la Vall d’Aran. Van ser durs els primers mesos, No coneixia a ningú. La meva vida era terballar-casa-treballar i algun dia baixava a la llacuna.

Però ara ja estic integrat a la Vall i la seva gent. Fins i tot he trobat parella. Una cosa d’aquelles que mai havia projectat (diuen que les coses que no planeges son les que surten millor, de moment va vent en popa).

Avui en dia col·laboro en actes culturals de la Vall d’Aran, tinc amics i gent amb qui sortir a prendre alguna cosa i discutir de coses venals.

Estic vivint en una casa que es força gran. Per això sempre intento que pugin a veure’m amics i que es relaxin.

Procés d’adaptació (i)

Per sort fa temps que em dedico amb això de la informàtica, passant per diferents etapes. Primer com a noi de pràctiques en una botigueta, ja desapareguda, CIBERCHIP a igualada feia totes les feines que els altres membres de l’equip tècnic no volien fer. Fins i tot treballar als festius (s’ha de vendre, em deia el jefe).
Després vaig estar en una empresa que implementaven software de gestió i comptabilitat de la casa DI·MON·I (disenyo y montages informaticos) quin nom eh?
En aquesta empresa em dedicava a implementar software de gestió a petites empreses i formar-les. Però la meva feina era muntar TPVs a les botigues (la versió mes petita del programa).

Cansat de tant d’estrés vaig a anar a una altra empresa, del grup Logic Control en la qual vaig entrar per només tocar ferro (hardware) però en la realitat em van posar en el departament de Hotline i atenció al client, em queixo però en aquesta etapa vaig aprendre molt. Però l’estrès també em va atacar.

La meva germana va anar a viure a Era Val d’Aran i jo vaig pujar un cap de setmana i em vaig enamorar. Vaig preguntar a una persona autòctona, que com estava el tema informàtica per aquí. Em va referència a una empresa que donaven servei a tota la vall. Vaig portar el currículum i em van agafar casi a l’instant. La cosa era molt més tranquil (no semàfors, no cues...)... Vaig traslladar el meu lloc de residència a la Val d’Aran. Aquesta empresa va ser comprada per una empresa que venia de Huesca que es pensaven que es menjarien el mon però van durar menys que un chupachup en la porta d’una escola. Jo estava bé per que em van nombrar Jefe del departament Tècnic i estava com mai.... Veien que l’empresa anava contra un iceberg gegant i s’enfonsaria... Vaig decidir muntar-me la meva pròpia empresa. Tot eren somnis i projectes i pensava que la vida seria super fàcil, però la realitat no va ser aquesta em va costar molt passar els dos anys primers ja que no tenia carta de clients, no podia cobrar el que s’han de cobrar pels projectes fets (no tenia portafoli)... Però ara després, ja, de quatre anys ja puc dir que: Ja tinc cartera de clients ( tinc clients per tot catalunya i part de la peninsula), tinc molts projectes a fer, també tinc projectes que he perdut (no passa res).

Ara el problema es que tinc molta feina tanta que no puc amb tota. Ara el pas que em queda es la possibilitat de contractar o associar-me amb algú. Em sembla que triaré més per la segona opció ja que he estat sondejant la primera opció però els de la meva gestoria m’han dit tot el que haure de pagar a l’estat si contracto a una persona i el que li hauria de pagar, Em fot tenir de pagar tant a l’estat per contractar a una persona (despres diuen que l’atur puja) i després haver de pagar una misèria a una persona... No vull ser explotador (ja he estat anys jo explotat)

Continuarà....

15.2.08

HE FICAT PUBLICITAT AL MEU BLOG

Com podeu veure he ficat publicitat a aquest blog...

no es per per fer-me ric, però si que es per veure si la publicitat en un blog (com diuen) es edefctiva

Els anuncis de cada post van relacionats amb el que tracta el blog.

Estic utilitzant el sistema AdSense de google, que de moment és el que funciona millor (son els unics que m'han pagat ultimament)

hipoteca cara...cap problema

si la hipoteca en la que esteu inmersos no us deixa ni comprar mobles per una habitació...
aquí tenim la soculúció














Aquí us deixo el vídeo del muntatge

30.1.08

Ja el tinc!!!



Un amic meu ha escrit un llibre "Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents"




tot que jo no soc docent m'ha fet gràcia de comprar-lo.




l'Eolic em va prometre que me'l signaria i dedicaria.






Per molts anys puguis anar produïnt llibres com aquest


nota: de moment no l'he llegit